Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Catalunya es converteix en la comunitat autònoma amb més estacions de GNL de l'Estat - Live
Catalunya es converteix en la comunitat autònoma amb més estacions de GNL de l’Estat

Catalunya es converteix en la comunitat autònoma amb més estacions de GNL de l’Estat

El Director de Solucions de Mobilitat de Gas Natural Fenosa, José Ramón Freire, el Director General de Transports i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, i l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel García Ripoll, van inaugurar el 10 de desembre al municipi una estació de gas natural, amb un sortidor de gas natural comprimit (GNC) per a vehicles lleugers i un de gas natural liquat (GNL) per a camions. Amb aquesta ja són cinc les estacions públiques de gas natural liquat (GNL) de Catalunya, que es converteix en la comunitat autònoma amb més estacions d’aquestes característiques.

La infraestructura, que ha comptat amb una inversió de prop d’1 milió d’euros, està dissenyada per subministrar diàriament l’equivalent a 115 vehicles lleugers i 32 camions. L’estació, de caràcter públic en modalitat d’autoservei, és accessible les 24 hores del dia, els 365 dies l’any.

Aquesta infraestructura s’emmarca dins el projecte europeu LNG Blue Corridors, una iniciativa que fomenta el transport per determinats corredors de mercaderies europeus mitjançant la utilització de gas natural en els vehicles de transport de mercaderies. El projecte busca unificar coneixements industrials i agents involucrats en el desenvolupament de vehicles a gas natural i infraestructures de GNL amb la finalitat de desenvolupar els principals corredors que connectaran el continent europeu. Es preveu instal·lar 14 estacions de GNL o una combinació de GNL i GNC, i la de Santa Perpètua és l’única estació d’Espanya dins el projecte LNG Blue Corridors.

El gas natural: una alternativa per al transport

Actualment hi ha 38 estacions públiques de gas natural a Espanya, de les quals 23 són de Gas Natural Fenosa. D’aquestes 38 estacions, 18 subministren GNL, fet que converteix Espanya en el país d’Europa amb més estacions de GNL operatives.

L’ús del gas natural com a combustible per al transport contribueix a millorar la qualitat de l’aire, ja que redueix fins a un 85% les emissions d’òxids de nitrogen i fins a un 95% les partícules en suspensió, i fins un 20% les emissions de CO2, principal gas d’efecte hivernacle. A més, el gas natural disminueix la contaminació acústica, ja que redueix en un 50% el soroll que generen els motors de gasoil. Des del punt de vista econòmic, si es compara amb el gasoil i la benzina, amb el gas natural es poden aconseguir estalvis de fins el 30% respecte el primer i del 50% respecte el segon.

Close Menu