Carregar un vehicle elèctric serà tant ràpid com posar gasolina
Live Barcelona vehicle electric sostenible

Carregar un vehicle elèctric serà tant ràpid com posar gasolina

Una de les barreres a l’hora de comprar-nos un vehicle elèctric és el temps de recarrega. Hi ha més de 300 punts de recarrega gratuïts a la ciutat de Barcelona. Tot i així, i instal·lar-ne un al nostre pàrquing no és car ni difícil. La durada de la bateria és una preocupació i la recàrrega topa amb la facilitat que suposa proveir de carburant.

Alhora, és evident que s’està avançant en aquest camp i no queda tant perquè la recàrrega sigui molt semblant a carregar un cotxe tradicional. Actualment, una càrrega domèstica implica entre 4 i 12h i una càrrega ràpida poc més d’una hora. Si anem de viatge, és evident que aturar-nos una hora és massa temps. A Europa s’estan instal·lant punts de recàrrega de 350Kw aptes per tot tipus de cables que permetran una càrrega en 20 minuts i 300 km d’autonomia. Vàries empreses encapçalen aquesta implementació i preveuen més de mil punts al 2020.

http://www.lavanguardia.com/motor/actualidad/20171009/431827208558/coche-electrico-carga-rapida-2020.html

Quelcom indissociable dels punts de càrrega son les bateries. Que la tecnologia d’aquestes avanci també suposarà que rebran més energia en menys temps i necessitaran menys recàrregues. Tot i que l’autonomia de la majoria d’elèctrics que es comercialitzen està al voltant dels 300 km reals, ja s’està dissenyant una tecnologia que en promet 500-600 km. Alguns parlen de 2023 per a veure preus més assequibles. També avancen les bateries d’estat sòlid: 650 km d’autonomia, més vida útil i recàrregues 6 vegades més ràpides. Per a saber-ne més:

https://www.xataka.com/automovil/esto-sera-lo-proximo-en-baterias-para-coches-electricos-mas-de-650-km-de-autonomia-real

Al gener de 2017, sis empreses punteres en electrònica de potència es van unir per crear un punt de recàrrega que permet carregar el 80% de la bateria entre 15 i 20 minuts. Actualment, tenen els dos punts de recàrrega més ràpids d’Espanya. La prioritat és connectar Portugal amb França amb un “passadís elèctric”. La intenció és que al 2020 hi hagi 740 punts de recarrega d’aquest tipus.

https://www.elconfidencial.com/tecnologia/2018-01-28/cargar-en-20-minutos-tu-coche-electrico-es-posible-la-solucion-vasca-al-reto-de-la-bateria_1511562/

A aquesta cursa per trobar la recàrrega més ràpida i pràctica s’hi ha afegit BP. Ha invertit 17 milions d’euros en el desenvolupament d’una bateria que farà possible la recàrrega en cinc minuts.

http://www.eleconomista.es/ecomotor/motor/noticias/9167867/05/18/BP-invierte-17-millones-de-euros-en-una-tecnologia-que-promete-recargar-los-coches-electricos-en-cinco-minutos.html

El departament d’Enginyeria de Colorado (EEUU) seguint un estudi de Nikola Tesla, ha presentat un prototip de carreteres per tal que els cotxes elèctrics es carreguin en moviment. Segons el responsable de la investigació, els cotxes podran recórrer fins a mils de kilòmetres sense aturar-se. Malgrat és evident que suposa un repte, la idea no és cap barbaritat i avança decididament i sota l’atenta mirada d’experts de tot el món.

https://www.20minutos.es/noticia/3300934/0/recarga-coches-electricos/

Les energies fòssils queden enrere i sabem que el vehicle elèctric és un benefici mediambiental. L’interès per part de tothom perquè s’implementi i la tecnologia sigui cada cop millor és evident; els avenços són ràpids, també en funció i gràcies a la bona recepció de la ciutadania al respecte.

Close Menu