Barcelona recrea una ciutat 100% elèctrica

Al llarg del passat cap de setmana s’ha celebrat l’EXPOelèctric Fórmula-e Barcelona, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa que s’ha convertit, a més, en l’esdeveniment ciutadà de l’EVS27. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb 10.000 assistents i 500 proves de vehicles elèctrics, és apropar el vehicle elèctric als ciutadans a través d’un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives totalment gratuïtes.

Aquesta tercera edició ha comptat, a més, amb la novetat de la realització de l’anomenat EV Large Scale Demostration, una demostració que tenia com a objectiu recollir imatges reals d’una futura ciutat 100% elèctrica. S’ha tractat d’una demostració única a Europa que ha volgut contrastar les diferències entre la circulació de vehicles en condicions de tràfic normals i la circulació només de vehicles sostenibles.

Per tal de poder dur a terme la demostració, s’ha tallat la circulació a vehicles a una part del carrer Roger de Flor, de Barcelona, i només s’ha permís circular a 56 vehicles elèctrics. A la vegada que aquests vehicles circulaven, s’han contrastat els nivells de contaminació en l’atmosfera (immissions), de soroll (sonometria), de emissions de calor (termografia) i s’ha recollit informació sobre l’impacte social de l’experiència. Les dades recollides i contrastades amb les mesures recollides en un dia de circulació convencional, estan pensades per tal de ser utilitzades en futurs estudis d’implementació de mobilitat elèctrica a qualsevol ciutat europea.

Segons les primeres conclusions extretes del EV Large Scale Demostration,una Barcelona 100% elèctrica reduiria a la meitat la sensació de soroll, en concret es baixaria 7 decibels.

Close Menu