Barcelona provarà durant dos anys el nou autobús elèctric K9 de BYD

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) provarà, a diferents línies de passatgers el BYD K9, un autobús elèctric d’última generació. El K9 es convertirà en el primer vehicle elèctric públic de les flotes de transport col·lectiu de la capital catalana.

La prova de l’esmentat autobús, que tindrà una duració de dos anys a partir d’aquest juliol, permetrà comprovar si un vehicle alimentat exclusivament amb bateries i, per tant, sense cap tipus d’emissions contaminants, pot assumir el transport col·lectiu de passatgers a una ciutat com Barcelona. El K9, que funciona gràcies a dos motors elèctrics alimentats per una bateria de ió-liti, té una autonomia de 250 kil`metres i aconsegueix recarregar-se en cinc hores, fet que fa que pugui cobrir sense problemes una jornada de servei en una línia urbana.

Gràcies a l’ús de vehicles híbrids i de gas natural comprimit, TMB compta ja amb la flota d’autobusos més néta d’Europa. Amb aquesta iniciativa mostra, un cop més, el seu interès en seguir innovant en l’ús d’energies respectuoses amb el medi ambient.

Close Menu