Barcelona, líder en mobilitat elèctrica

Barcelona, a través de la plataforma LIVE i de l’Institut Català d’Energia, ha impulsat la implantació i el desenvolupament de la mobilitat elèctrica.

Catalunya és la comunitat autònoma del territori espanyol on més matriculacions de vehicles elèctrics s’han produït des de principis del 2012, arribant a les 631, una xifra que ha suposat un creixement interanual del 312%. El 75,6% de ventes de tota la comunitat autònoma es concentren en Barcelona amb 476 vehicles matriculats en aquest mateix període.

Un altre fet que ha consolidat la posició de la capital catalana en aquest sector ha estat el convertir-se en la capital europea amb més motos elèctriques, gràcies a la iniciativa de l’empresa catalana eCooltra, que ha posat en funcionament 1.000 scooters elèctriques de lloguer que circulen actualment per la ciutat.

Barcelona, a més, compta ja amb 300 vehicles elèctrics a les flotes públiques de serveis municipals i s’ha convertit en la ciutat espanyola amb major nombre de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, assolint la xifra de 250.

Totes aquests fets, han fet de Barcelona la líder mundial de la mobilitat elèctrica, estant al nivell d’altres capitals mundials com Shangai, Los Angeles, Berlin o Londres. És per aquest motiu que ha sigut la ciutat escollida per acollir la 27a edició del Electric Vehicle Symposium (EVS27) que tindrà lloc al novembre del 2013.

La ciutat, amb l’Ajuntament al capdavant, seguirà esforçant-se per tal de mantenir-se al capdavant del sector de l’electromobilitat elèctrica, un sector en creixement que segons la consultoria LUX Research arribarà a capitalitzar 20.000 milions d’euros en 5 anys.

Close Menu