Barcelona, la tercera ciutat europea en l’ús d’híbrids per al transport públic urbà

Al llarg del darrer any, la capital catalana ha estat realitzant proves amb cinc autobusos urbans híbrids en el marc del programa Elena de la Unió Europea, d’assistència local en el sector de l’energia per al desenvolupament de solucions sostenibles. El programa de proves ha consistit tant en proves de circulació sense passatgers, per tal de mesurar el consum d’emissions, com en assajos a circuit tancat.

Segons TMB, aquest tipus de tecnologia és l’opció més ecològica de les disponibles per operar amb autobusos urbans, amb la qual s’aconsegueix una reducció del consum d’emissions d’entre el 20 i el 30%. La ciutat, que ja compta amb una flota de 90 autobusos híbrids, és la tercera ciutat d’Europa en l’ús d’aquest tipus de vehicles a les seves flotes públiques, darrere de les ciutats angleses de Londres i Manchester. La intenció és continuar incrementant el nombre d’autobusos sostenibles fins a 100 aquesta primavera i fins a 120 a mig termini.

A més, ja fa un mes que circula per Barcelona el primer autobús híbrid elèctric que funciona amb gas natural comprimit. La línia escollida ha estat la 37, que uneix l’Hospital Clínic amb la Zona Franca.

Close Menu