Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya acullen les Jornades de promoció al sector de la motocicleta on destaquen les activitats dirigides al vehicle elèctric

Aquest cap de setmana, 5 i 6 de Juliol, es desenvoluparan en el Circuit de Barcelona-Catalunya i a la ciutat de Barcelona tot un seguit d’activitats al voltant del sector de la Motocicleta. En el marc del Circuit de Barcelona-Catalunya es celebraran unes jornades tècniques organitzades per Barcelona Activa, el Clúster de la Moto i el propi Circuit de Barcelona-Catalunya, on destaquen ponències d’empreses com DOGA, BULTACO o SCUTUM, d’entre altres. En aquestes jornades els assistents coneixeran les últimes novetats industrials del sector. Hi haurà habilitat un circuit de proves de motos elèctriques per a que tothom que ho desitgi pugui provar-les o interessar-s’hi.

Una altra de les activitats destacables del cap de setmana serà la celebració de la segona edició del Barcelona Smart Moto Challenge, organitzada per la Fundació Smart Moto Challenge, una competició mundial universitària, amb col·laboració empresarial, que té com a objectiu el desenvolupament integral d’una moto elèctrica per a la circulació urbana. Els participants hauran de conceptualitzar, dissenyar, crear i construir un prototip totalment funcional i homologable i desenvolupar un pla d’empresa que inclogui les estratègies de presentació del seu vehicle al mercat.

El projecte segueix l’exemple d’èxit en el sector de l’automoció de la Formula SAE iniciada als EEUU, i que ha continuat a Europa amb la Formula Student. En aquest cas, es posa en marxa una competició orientada a les motos, un sector històric, potent industrialment i de gran tradició a Catalunya. Aquesta iniciativa, que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, té un doble avantatge: d’una banda facilita la formació a estudiants universitaris per a que desenvolupin els seus projectes d’una forma global, des del disseny i la fabricació fins a la comercialització. I per a les empreses representa la possibilitat d’innovar sense cap cost, ja que la seva implicació és la de facilitar materials per a dur a terme els projectes. En aquesta segona edició hi participen equips de 10 universitats d’arreu del món: Equador, Rússia, Polònia i d’universitats de Barcelona i  Girona.

El torneig es desenvoluparà en dos escenaris diferents. El dissabte 5 de juliol es farà l’avaluació del disseny i les proves tècniques al Circuit de Montmeló mentre que el diumenge 6 de juliol, es presentaran al Moll de la Marina els projectes guanyadors en les diferents categories. A més, a l’edició d’enguany, durant les activitats de diumenge a Barcelona (Moll de Marina), hi haurà una exposició de motos clàssiques per gentilesa del Museu de la Moto i hi haurà un circuit de kars elèctrics per a infants on rebran una classe teòrica i pràctica de conducció segura i eficient.

Close Menu