Barcelona és la setena ciutat del món en mobilitat elèctrica

La mobilitat elèctrica està incrementant la seva popularitat i, per així, tant les ciutats com els seus habitants estan començant a reconèixer les avantatges i les iniciatives per tal de promoure l’ús de mitjans de transport sostenibles no paren de crèixer.

Barcelona ja és una de les ciutats referents en mobilitat elèctrica i així ho demostra la setena posició mundial al ranking de ciutats que promouen el desenvolupament de solucions de mobilitat elèctrica, elaborat a partir de l’informa EV City Casebook 2012 de l’Agència Internacional d’Energia (IEA). Gràcies a l’impuls d’iniciatives sòlides per tal de millorar la sostenibilitat i qualitat dels seus ciutadans, la capital catalana va ser inclosa en l’esmentat estudi; un document que analitza una a una les ciutats referents en l’ús de vehicles elèctrics, per segon any consecutiu conjuntament amb altres 15 grans ciutats del nivell de Berlín, Los Àngeles, Nova York o Shanghai.

La ciutat destaca per comptar amb la flota d’autobusos més nèta d’Europa, amb més de 300 vehicles elèctrics en les seves flotes públiques de serveis municipals, i per ser líder en número de motos elèctriques gràcies a iniciatives de lloguer o sharing, a més de superar els 260 punts de recàrrega. Fabricants com Nissan han escollit precisament la ciutat comtal com a centre de producció mundial de la seva nova furgoneta 100% elèctrica (e-NV200) que serà el model utilitzat pels taxis elèctrics que circularan per Barcelona i Nova York.

Close Menu