Barcelona es converteix en la capital del vehicle elèctric

Barcelona ha acollit aquest mes de novembre dos esdeveniments que converteixen a la ciutat catalana en la capital mundial de la mobilitat elèctrica, l’EXPOelèctric Fórmula-e y el Electric Vehicle Symposium & Exhibition (EVS27).

Per una banda, del 16 al 17 de novembre s’ha celebrat l’EXPOelèctric Fórmula-e, un esdeveniment que té l’objectiu d’apropar a la ciutadania a la industria del sector a la vegada que estimular la demanda d’aquest tipus de vehicles. L’EXPOelèctric, que ha comptat amb més de 40 expositors i més de 150 vehicles elèctrics, ha permís als visitants provar les darreres tecnologies del mercat i posar-se al volant dels darrers models de cotxes, motos i bicicletes sostenibles. La seva activitat més destacada és el EV Large Scale Demonstration, una demostració pionera a Europa de com seria una ciutat 100% elèctrica amb comparatives sonores, de qualitat de l’aire i emissions tèrmiques.

Des del passat dilluns 18 de novembre i fins avui s’està celebrant, per primer cop a Barcelona, al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, la 27a edició del major congrés de mobilitat elèctrica a nivell mundial, l’EVS. El simposi reuneix a més de 500 experts del sector, entre els que es troben líders acadèmics, governamentals i industrials que exploraran els reptes que comporta el canvi fins a un món més sostenible. L’esdeveniment compta amb una àrea d’exposició, amb més de 170 expositors, on s’estan presentant les darreres innovacions a nivell mundial relacionades amb el transport elèctric, i en la que la plataforma Live està present amb un stand compartit amb la Generalitat de Barcelona, l’àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, per tal de donar a conèixer els projectes de mobilitat elèctrica més destacats del territori. Un stand que alberga també la Innovation Zone, que l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa a disposició de les companyies locals amb la finalitat de donar-les a conèixer a tots els visitants. En aquesta ocasió, les empreses escollides han estat OTC Engineering, Drive the City,Evectra,Cinergia,Otocycles,Debione Motorcycles,Scutum i Alfer Motos.

Sònia Recassens, tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, assegura que aquests esdeveniments permeten que Barcelona es continuï impulsant com a motor econòmic del país i projecten la ciutat com a referent internacional en la implantació del vehicle elèctric.

Close Menu