Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Sota el lema “Fem el carrer més nostre”, l’objectiu de la setmana ha sigut promoure la mobilitat sostenible i segura a la capital catalana. Del 22 al 29 de setembre, i coincidint amb la celebració europea, Barcelona ha acollit una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La capital catalana ha sigut escenari de diverses activitats per promoure la manera més sostenible i segura de moure’s per la ciutat a través de l’ús del transport públic, la bicicleta, els vehicles elèctrics o bé els desplaçaments a peu. La utilització d’aquests modes de transport incideix en la protecció de la qualitat de l’aire, el consum racional dels recursos energètics, així com en la promoció d’uns hàbits de desplaçament saludables i segurs.

El Govern Municipal, juntament amb altres entitats vinculades a la mobilitat, han realitzat activitats com itineraris culturals en bicicleta; la caminada de Sants organitzada per l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès; la Cursa de transports de Barcelona, la qual ha consistit en la realització de dos itineraris urbans a peu amb diferents transports sostenibles i en comparar els temps de viatge, el consum energètic dels desplaçaments, els costos directes i les emissions; un  taller de demostració sobre com transformar una bici en una bicicleta elèctrica; el Bicibarris, rutes per conèixer els diferents barris de la ciutat a cop de pedal; i conferències i xerrades sobre mobilitat elèctrica i el desenvolupament de nous sistemes de transport alternatius en els entorns urbans.

Des de fa temps, l’Ajuntament de Barcelona treballa per promocionar la mobilitat sostenible i segura i en aquest sentit està millorant la xarxa ciclista i les instal·lacions per la bicicletes, està creant o ampliant els itineraris i les zones de vianants i està apostant per la millora de la xarxa de transport públic amb la implantació de la Nova Xarxa Bus, la utilització de vehicles ecològics en les flotes i el desenvolupament de noves tecnologies. A banda, el Govern Municipal treballa per la reducció de la velocitat a la ciutat, especialment en les zones propers als col·legis, l’ampliació de les zones 30, la millora de l’accessibilitat a la ciutat o la millora de la distribució de mercaderies, entre d’altres.

Tot i que la setmana de la mobilitat ha acabat aquesta setmana, encara hi ha activitats previstes com la nova edició del Barcelona Cycle Challenge, l’EXPOelèctric Fòrmula-e i el 21 Fòrum Barcelona de Seguretat Viària. Podeu consultar tota la informació a: http://setmanamobilitat.bcn.cat

Close Menu