Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
BARCELONA, CAPITAL DEL VEHICLE ELÈCTRIC LLEUGER | Live
BARCELONA, CAPITAL DEL VEHICLE ELÈCTRIC LLEUGER

BARCELONA, CAPITAL DEL VEHICLE ELÈCTRIC LLEUGER

El primer LEVS, el congrés sobre vehicles elèctrics lleugers (Light Electric Vehicle Summit), s’ha celebrat a Barcelona els dies 20 i 21 de setembre en el marc de la setmana de la mobilitat sostenible i segura. Barcelona ha tornat a ser la capital del vehicle elèctric i segueix marcant tendència en el top de les smartcities en l’àmbit mundial.

La plataforma LIVE ha contribuït activament en la gestació, organització i execució d’aquest important esdeveniment. Amb la participació destacada de l’Àngel Lopez (Director executiu) com a integrant del comitè científic i com ambaixador de la ciutat amb la ponència Welcome in Barcelona! en la sessió d’apertura del congrés.

Els vehicles lleugers (LEV) són aquells que pesen menys de 100 quilos, segment en què les e-bikes continuen suposant els de major acceptació. Es preveu que aquest tipus de vehicles juguin un paper destacat en la mobilitat sostenible de les grans ciutats. A més, les seves aplicacions comercials en tot tipus de sectors auguren un futur molt prometedor i una gran varietat de dissenys que avui en dia ja omplen el mercat de possibilitats.

Els temes principals que s’han abordat al congrés son:

– L’estat del sector del vehicle elèctric lleuger
– R+D+I
– Com integrar els vehicles elèctrics lleugers al transport urbà?
– Infraestructura
– Aspectes legals
– Desafiaments i oportunitats
– Com fomentar el mercat per al seu enlairament?

Com es pot deduir per tots aquests conceptes, el mercat del vehicle elèctric lleuger és relativament jove (estem parlant del primer congrés dedicat al segment) però que puja amb molta força. La principal raó del seu desbloqueig és la conscienciació en la importància d’una mobilitat més sostenible per part de la societat en general. Però també per una obertura en les lleis i homologacions, una adequació del tràfic i dels espais de les ciutats i una aposta clara per part de les administracions que permeten que un nombre cada cop major de vehicles d’aquest tipus circulin per l’espai interurbà.

Un dels sectors en què ja podem trobar una presència important de LEV es el turístic. Aquest tipus de vehicles, petits i silenciosos, ens permeten fer grans recorreguts i a més, sense sorolls ni fums. Mantenint una autonomia i un punt de vista semblant a si anéssim a peu, però amb uns lloguers molt assequibles. Ja estem acostumats a veure o a utilitzar e-bikes, segways o cotxets de golf elèctrics durant les nostres vacances. Però la perspectiva és que la comoditat, la lleugeresa i la sostenibilitat d’aquests mitjans de transport s’imposin en tot tipus d’aplicacions comercials.

També volem destacar dos grans grups de vehicles elèctrics lleugers:

Indoor Electric vehicles: Aquest tipus de vehicles estan concebuts per el transport de persones i de mercaderies dins grans recintes com podria ser un aeroport o una gran factoria. La seva presencia ja es imprescindible en determinats segments i trobem una gran varietat de models segons les necessitats concretes.

Urban vehicles: En aquest grup trobem a tots els vehicles lleugers que han de desplaçar-se per zona interurbana. El seu disseny s’ha d’adaptar a la normativa municipal i han de compartir espai amb altres tipus de vehicles. En el seu us privat, les e-bikes i les e-scooters estan donant pas a mini cotxes igual de pràctics i funcionals però més segurs per a l’usuari. Igualment empreses de transport i missatgeria veuen en aquest segment de vehicles lleugers una oportunitat d’agilitzar les seves entregues de forma sostenible. Però son els Ajuntaments els que han trobat majors aplicacions per la neteja i manteniment dels seus espais.

Cal estar ben atents a un sector que promet transportar-nos en tot tipus d’entorns i aportar-nos grans solucions en la nostra mobilitat diària. Un sector que destina molts esforços a la investigació i desenvolupament, incentivat per una apertura legal de les administracions i conscient dels grans desafiaments als que s’enfronta, però sobretot a les grans oportunitats que s’obren en l’horitzó i que li presenten un futur molt prometedor.

1

Close Menu