Barcelona acull un nou projecte per recarregar vehicles elèctrics amb energia solar

Es tracta del projecte “Recargo”, que integra l’alimentació de vehicles elèctrics per a serveis urbans a través de quatre punts de càrrega alimentats amb una instal·lació fotovoltaica de 16 kWp. Tres empreses seran les encarregades de fer-ho: E.ON, CIRCUTOR i URBASER.

La companyia E.ON serà la proveïdora de solucions d’energia capaç de millorar el consum energètic del propietari de la flota. CIRCUTOR, a través de la seva divisió Circutor Energy, liderarà la instal·lació amb un equip que permet regular la producció dels sistemes fotovoltaics per modular la potència dels inversors i produir, així, exactament el que es requereix per cobrir la demanda i no abocar electricitat a la xarxa. Finalment, “Recargo” estudiarà l’aprofitament de la segona vida de les bateries amb la reutilització de les que procedeixen de la flota de vehicles elèctrics que URBASER té en servei des de l’any 2009.

El projecte representa una forta aposta per la mobilitat elèctrica i suposa una important inversió. La instal·lació estarà operativa en el simposi internacional de vehicles elèctrics EVS27, que es realitzarà a Barcelona del 17 al 20 de novembre.

Close Menu