Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Barcelona acollirà aquest setembre el major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d'Europa - Live

Barcelona acollirà aquest setembre el major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d’Europa

EXPOelèctric Fórmula-e és una iniciativa pionera que pretén acostar el vehicle de zero emissions a la ciutadania. Del 14 al 21 de setembre, aquest esdeveniment convertirà la ciutat comtal en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic a través d’un conjunt d’activitats que tindran lloc en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012 organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) i la Diputació de Barcelona, l’esdeveniment, que ja compta amb el patrocini de les principals marques del sector, permetrà als visitants provar l’última tecnologia dels nous models de vehicles elèctrics de marques com Renault o Nissan, amb l’objectiu de promoure l’estalvi energètic i la conducció eficient, això com consolidar el vehicle elèctric com a alternativa urbana i interurbana.

Amb el suport de la Plataforma LIVE Barcelona, l’associació catalana del vehicle elèctric Volt-Tour, el Circuit de Catalunya i la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA), EXPOelèctric Fórmula-e està integrat per quatre activitats lúdiques i divulgatives que tindran lloc a l’Arc de Triomf de Barcelona i al Circuit de Catalunya.

La Ruta Elèctrica

La primera cita serà el divendres, 14 de setembre, amb una Ruta Elèctrica que aglutinarà una cinquantena de vehicles elèctrics que sortiran des de 4 punts diferents de Catalunya per arribar conjuntament a l’Arc de Triomf de Barcelona.

Jornada de proves EXPOtest Elèctric i e-Col·loquis

Al dia següent se celebrarà, al mateix Arc de Triomf, l’exposició i jornada de proves EXPOtest Elèctric, on es podran veure els últims models de vehicles elèctrics i híbrids del mercat i provar l’última tecnologia dels seus motors. Orientat als ciutadans, l’EXPOtest elèctric disposarà d’un circuit tancat per a les proves de motocicleta i bicicleta elèctrica i també comptarà amb la celebració dels e-Col·loquis, unes xerrades enfocades a donar resposta a tots els dubtes sobre el vehicle elèctric de la ciutadania.

Les e-Jornades adreçades als professionals

Pels professionals, l’EXPOelèctric Fórmula-e organitzarà, els dies 20 i 21 de setembre, les e-Jornades, unes conferències que se celebraran a la seu del CETIB i al Circuit de Catalunya, per debatre amb els professionals del sector sobre els temes més actuals relacionats amb la mobilitat elèctrica. El Circuit de Catalunya també serà l’escenari, el 6 d’octubre, de la tercera cursa de conducció eficient ECOsèries 2012, el primer campionat d’Europa en circuits permanents basat en la conducció eficient, l’estalvi energètic i les energies alternatives.

Pel director d’EXPOelèctric Fórmula-e, Ramon Caus, “aquest serà l’esdeveniment del vehicle elèctric més important del sud d’Europa. Els millors vehicles elèctrics del mercat estaran a disposició de tots els ciutadans en una iniciativa pionera per fomentar l’eficiència energètica”.
Més informació:

EXPOelèctric Fórmula-e

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012

Close Menu