Balanç molt positiu en la segona edició de l’EXPOelèctric Fórmula-e

Fins al 21 de setembre la ciutat acull la major trobada de vehicles elèctrics del sud d’Europa

 

El passat divendres 14 de setembre va arrencar a Barcelona la segona edició del major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d’Europa, una iniciativa pionera que pretén promoure l’estalvi energètic i la conducció eficient, així com consolidar el vehicle elèctric com a alternativa urbana i interurbana.

Amb l’EXPOelèctric Fórmula-e la ciutat s’ha convertit en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic. L’esdeveniment també està sent un punt de trobada d’experts, marques i ciutadans.

La ruta elèctrica més multitudinària d’Espanya
Entre els actes d’EXPOelèctric Fórmula-e destaca la primera Ruta Elèctrica, que el divendres 14 de setembre va reunir un centenar de vehicles elèctrics i es va convertir en la trobada més multitudinària d’Espanya. 76 cotxes, 18 motos elèctriques i un camió híbrid van sortir de poblacions com Lloret de Mar, Terrassa, Llinars del Vallès i Martorell i van arribar conjuntament a l’Arc de Triomf de Barcelona.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour, va comptar amb la participació de Rafael Mestre, el primer conductor que ha fet la volta al món en un vehicle de sèrie 100% elèctric.

9.000 ciutadans han participat a l’EXPOtest Elèctric
El dissabte 15 de setembre uns 9.000 ciutadans van participar a la jornada de proves EXPOtest Elèctric, on es van realitzar més 1.050 proves de vehicles elèctrics (600 de cotxe i la resta entre motos i bicicletes elèctriques) de la mà dels 42 expositors i representants de les principals marques del sector.

També van poder resoldre dubtes sobre el límit d’autonomia, la ubicació dels punts de recàrrega, el cost de manteniment i el funcionament tècnic dels vehicles a les jornades e-Col·loquis, en les que va participar el projecte LIVE.

Properes activitats sobre mobilitat elèctrica
Els professionals de la mobilitat eficient podran participar a les e-Jornades (del 20 al 21 de setembre), unes conferències per debatre sobre els temes més actuals relacionats amb la mobilitat elèctrica, i viure l’exhibició de vehicles elèctrics d’ECOsèries al Circuit de Castellolí (dissabte 22 de setembre), on vehicles de sèrie, clàssics, prototips o impulsats per energies alternatives competiran en una cita on no guanya qui va més ràpid, sinó qui condueix de forma més eficient.

L’EXPOelèctric Fórmula-e està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) i la Diputació de Barcelona, i compta amb el suport de la Plataforma LIVE Barcelona de promoció del vehicle elèctric, l’associació catalana del vehicle elèctric Volt-Tour, el Circuit de Catalunya i la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA).

Close Menu