Arrenca la 4a edició de l’EXPOelèctric Fórmula-e
Font: www.expoelectric-formulae.cat

Arrenca la 4a edició de l’EXPOelèctric Fórmula-e

Ahir dijous 16 d’octubre, es va inaugurar l’esdeveniment més important sobre vehicles elèctrics i altres tecnologies eficients del sud d’Europa. Organitzat per la Generalitat de Catalunya a través l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, El Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i la Diputació de Barcelona, l’EXPOelèctric Fórmula-e arriba a Barcelona, del 16 al 19 d’octubre convertint la ciutat en la capital europea de la mobilitat sostenible.

Durant la presentació s’han exposat totes les activitats i novetats d’aquesta nova edició, que obre horitzons i no només comptarà amb tot tipus de vehicles elèctrics (cotxes, motos, quadricicles, bicis, etc.), sinó que també mostrarà al públic vehicles impulsats per altres tecnologies eficients com els híbrids endollables i els propulsats per un motor bi-fuel GNC.

Com a acte inaugural de caire institucional, s’han dut a terme les diferents ponències de benvinguda per part dels alts càrrecs de la organització per donar el tret de sortida a l’EXPOelèctric i a la primera activitat: les E-jornades. Ramon Rabella, Cap de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, ha començat el seu torn de paraula esmentant el principal objectiu que tenen des de la institució, el qual és superar l’objectiu de la Unió Europea de reduir en un 20% les emissions de CO2. La segona ponència ha sigut per part de Maite Masià, directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), on ha afirmat que “apostem per la mobilitat sostenible i no hi ha volta enrere. Aquest sector ha de moure l’economia del país”. Ha exposat els aspectes que poden fer millorar i que des de la Generalitat de Catalunya treballaran per dur a terme, com ara: les condicions per a que la gent tingui les millors possibilitats de recàrrega per al seu vehicle elèctric o, des de el Departament d’Indústria, s’ha de donar la màxima difusió dels beneficis que aporta el vehicle elèctric sobre la sostenibilitat, l’estalvi econòmic i de manteniment, i els varis avantatges que es té a l’hora de comprar un vehicle elèctric.

Per finalitzar l’acte d’inauguració, el darrer en parlar ha sigut Ramon Pruneda, responsable de Projectes d’Energia i Mobilitat de Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona i Director Executiu de la Plataforma LIVE, on ha valorat que el vehicle elèctric està vivint una revolució, gràcies a la introducció de les tecnologies TIC; als nous materials eficients i materials intel·ligents; i al canvi de paradigma de l’usuari final, on ja no busca un vehicle ordinari per conduir, sinó un nou servei de mobilitat més sostenible i innovador. Pruneda ha comentat que, finalment, les perspectives de mercat que donaven tots els actors del sector (administracions publiques, fabricants, etc) on hi havia certa tendència a la inflació, s’han acabat alineant amb la realitat del propi mercat. Tot i així, destaca que encara s’han de treballar molts handicaps o desafiaments en el sector. Com és el cas del sector post-venda de vehicles, on en el cas del vehicle elèctric han de donar un tractament diferent i buscar nous serveis de valor per als seus clients. També, s’ha de tenir en compte la tendència a donar un valor zero el valor residual per part de les empreses de renting i leasing. I per últim, destaca el fet que encara s’ha de treballar molt per fer viables a nivell econòmic les infraestructures de recàrrega ràpida.

Close Menu