Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Aquest estiu, mou-te per Barcelona en vehicle elèctric - Live

Aquest estiu, mou-te per Barcelona en vehicle elèctric

La ciutat segueix apostant per la mobilitat sostenible i impulsa l’ús d’aquest tipus de transport a través de dues iniciatives: el projecte eMobike de Bicing elèctric i el lloguer de cotxes elèctrics, ambdues dirigides tant a turistes com a tota la ciutadania.

 

El car-sharing o autos compartits és un sistema de lloguer de vehicles per hores adreçat a ciutadans i turistes. Actualment està implantat a més de 600 ciutats a tot el món i s’està orientant cada vegada més al vehicle elèctric.

Barcelona no n’és una excepció. Per això, al mes de juny va entrar en funcionament un nou servei de lloguer de cotxes elèctrics gestionat per l’empresa IF Renting, que ha posat en circulació 18 vehicles que es poden llogar a l’aparcament que l’empresa SABA té a la Plaça de Catalunya.

El servei funciona per hores i està dirigit tant a turistes com als barcelonins. El lloguer de cada cotxe inclou una targeta d’aparcament, que també permet als usuaris carregar el cotxe gratuïtament a diversos punts de la ciutat. A més, per potenciar els clients habituals, hi ha la possibilitat d’abonar-se a una quota anual (100€) o semestral (60€).

El Renault Twizy és el vehicle escollit, 100% elèctric, de dimensions reduïdes (té una capacitat per a dues persones), una autonomia de 100 km. i una velocitat màxima de 50-70 km/h.

Aquest nou servei forma part del programa Green eMotion, impulsat per la Comissió Europea, amb l’objectiu d’accelerar la implantació dels cotxes elèctrics en l’àmbit europeu.

Moure’s en bicicleta elèctrica

La versió elèctrica del Bicing ja és una realitat a Barcelona des del passat mes de juny. El seu nom és eMobike i compta amb 20 estacions distribuïdes per la ciutat i un total de 80 bicicletes. El servei, dirigit principalment al públic estranger, s’ofereix a través d’una desena d’hotels i permet fer llargs recorreguts, ja que compta amb una autonomia d’aproximadament 40 km. i diversos pàrquings gratuïts.

L’empresa M.A.M Energía ha escollit Barcelona i Mallorca per posar en marxa aquest servei, que es troba actualment en fase de proves. El complementa una aplicació per a dispositius mòbils que senyalitza els punts eMobike de la ciutat, a més de recomanar rutes turístiques i proporcionar informació dels principals punts d’interès.

Els responsables d’eMobike esperen que al voltant de 7.000 persones utilitzin aquest mitjà de transport durant l’estiu.

Casos d’èxit a Europa d’electric car sharing

Ciutats europees com Oslo o París ja disposen de sistemes propis d’electric car-sharing. A la capital noruega, el servei es va iniciar amb 13 vehicles i tres estacions i en poc més d’un any va aconseguir 1.000 usuaris i 80 vehicles en funcionament.

Per la seva banda, la capital francesa va voler fer una ferma aposta pel lloguer de vehicles elèctrics amb un projecte (Autolib) que comptarà amb una flota de fins a 5.000 unitats l’any 2016, amb una inversió de més de 230 milions d’euros.

Close Menu