Aprovat el Pla MOVEA per 2016

Aprovat el Pla MOVEA per 2016

El passat divendres 27, el Govern Espanyol va aprovar el Pla MOVEA, que unifica els anteriors Movele i PIMA Aire, amb l’objectiu d’impulsar l’adquisició d’aquells vehicles que utilitzen energies alternatives. Aquest programa compta amb un pressupost de 16,6 milions d’euros per tot el 2016. La portaveu del Govern, Soraya Saénz de Santamaría, va anunciar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el Govern ja ha posat en marxa el Reial Decret per la concessió directa d’ajudes a la compra de vehicles amb energies alternatives així com per a la instal·lació de punts de recàrrega per a automòbils elèctrics.

Aquest pla pretén reduir l’impacte del transport sobre el medi ambient així com disminuir la dependència energètica espanyola en diversificar les fonts del transport i fomentar la renovació del parc. L’import dels ajuts variarà en funció del tipus de vehicle, la tecnologia que utilitza per impulsar-se, la massa màxima autoritzada o la seva autonomia.

Els ajuts es destinaran a la compra directa, així com a sistemes de renting o leasing d’un vehicle nou, o de sis mesos d’antiguitat, en el cas dels elèctrics, que facin servir electricitat, gas (GNC, GNL o GLP) o pila de combustible d’hidrogen. També es podran acollir motos i bicicletes de pedaleig assistit. D’altra banda també es subvencionaran estacions, cablejats i dispositius necessaris per a la posada en marxa d’un sistema de recàrrega ràpid o semirápido en zones d’accés públic.

Els beneficiaris podran ser persones físiques, autònoms, empreses privades, entitats locals i comunitats autònomes. Els terminis per sol·licitar els ajuts seran entre l’1 de gener i el 15 d’octubre de 2016, tot i que també es recolzaran operacions realitzades en 2015 des de l’endemà de la seva aparició en el BOE.

Close Menu