400 kms de ruta en cotxe elèctric per la costa catalana (1)

400 kms de ruta en cotxe elèctric per la costa catalana (1)

Ara que estem ben immersos en l’estiu proposem fer un viatge en cotxe elèctric per carretera ben a prop de la costa. La ruta és suficientment llarga per poder gaudir d’una bona experiència i perquè el cotxe que es faci servir tingui prou bateria com per aguantar un dia sencer.

No tinc un vehicle elèctric, però m’agradaria poder provar-lo

Wattacars és una agència de lloguer de vehicles híbrids i elèctrics amb una gran quantitat de models de Nissan, Renault, BMW, Tesla, Smart… La ruta que proposem és prou completa i és una bona excusa per provar amb escreix la conducció d’un cotxe elèctric!

Val, ja tinc el cotxe. On el podré carregar?

A data de publicació d’aquest article hi ha a Catalunya més de 330 estacions de recàrrega, amb un total d’uns 1200 endolls, la majoria concentrats al voltant de l’autopista del Mediterrani i, sobretot, a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Cal dir que Catalunya està fent un salt endavant molt potent en el camp dels carregadors, ja que a principis d’estiu es va crear l’Aliança de Municipis per a la interoperabilitat. Amb això, qualsevol usuari amb la targeta de recàrrega del seu ajuntament pot accedir a tots els punts de de recàrrega disponibles a Barcelona, Reus, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar i els municipis que formen part de l’AMB. Aquesta xarxa s’anirà ampliant amb altres municipis que ja tinguin una estació de recàrrega, així com en aquells que vagin posant estacions en servei gràcies a les ajudes del pla PIRVEC.

De fet, d’aquí a un any es té previst d’arribar fins a les 100 estacions de recàrrega ràpida en tot el territori català. D’aquesta manera tothom tindrà a menys de 25 quilòmetres un lloc on en mitja hora, aproximadament, es podrà recarregar completament la bateria d’un cotxe elèctric.

Banyador, para-sol, tovallola, ulleres de sol… Falta alguna cosa?

Agafa la crema solar i engega el cotxe. Aquest viatge el podem fer en quatre parts:

1- Les cases d’Alcanar – Tarragona

2- Tarragona – Barcelona

3- Barcelona – Platja d’Aro

4- Platja d’Aro – Portbou.

En aquesta entrada farem les dues primeres etapes del viatge, i la setmana que ve les altres dues.

DIA 1: LES CASES D’ALCANAR – TARRAGONA

Estacions de recàrrega a la zona del Delta de l'Ebre

A la zona del Delta de l’Ebre hi ha fins a cinc estacions de recàrrega, una de les quals és pública, a Amposta. Però la que queda més a prop del Sènia és el que hi ha a l’Hotel Carlos III, a Alcanar. Fer una excursió pel Parc Natural del Delta és una gran opció. No es pot entrar a l’espai protegit amb el cotxe, per molt sostenible que sigui, però sí que no s’haurà de patir pels seus fums quan es vagi pel camí que arriba fins a la Platja dels Eucaliptus o fins al Cap de Tortosa. De fet, el Delta de l’Ebre és un lloc màgic i molt fàcil d’enamorar-s’hi.

Continuem arran de mar per la Costa Daurada, on hi ha diverses platges que tenen fama per la seva qualitat, com la Rojala, o platja del Torn. Més endavant també hi ha l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja, que tot i ser més populars, també gaudeixen de tots els serveis. Si arribem a Cambrils podem fer-hi una parada per dinar mentre la bateria es carrega a l’estació pública de recàrrega que podem fer servir amb la targeta. Si es prefereix les emocions fortes i decideixes passar el dia a Port Aventura, pots posar a carregar el cotxe al punt de recàrrega de l’aparcament mentre gaudeixes de les atraccions.

De fet, a l’àrea del camp de Tarragona s’hi concentren diversos punts de recàrrega als municipis de Vila-seca, Constantí i Reus, on hi ha fins a tres estacions de recàrrega ràpida que es poden fer servir amb la targeta de recàrrega. Però si la opció és posar a dormir el cotxe en un pàrquing, a Tarragona ciutat podeu fer servir els punts de recàrrega dels aparcaments Saavedra, La Pedrera i Empark-Tarragona.

DIA 2: BARCELONA – TARRAGONA

Sortim de Tarragona per la Via Augusta, l’autèntica, la que arribava fins a Roma, per continuar el nostre viatge arran de costa. No gaire lluny, s’hi pot aparcar el cotxe prop del càmping ‘Las Palmeras’, davant de la Torre dels Escipions, per agafar un dels camins per arribar a la Cala Fonda o Waikiki, una de les millors cales de tota la Costa Daurada. D’allà també podem anar a peu fins a la cala del costat, la de Tamarit-Punta de la Móra.

Cala Waikiki
Cala Waikiki

De tornada al cotxe, podem continuar per la C-32 fins arribar a Vilanova i la Geltrú, o fins i tot a Sitges. Les dues viles del Garraf competeixen per veure qui té la millor arquitectura, el millor xató, les millors platges i les millors festes. Visitar l’una o l’altra us ho deixem al vostre criteri. Si pel que sigui aneu curts de bateria, també és bo saber que tant una com l’altra tenen estacions per carregar el vostre cotxe. Tot i això, si voleu un carregador públic per la zona, haureu d’anar a les Roquetes del Garraf o fins a Sant Pere de Ribes. També podeu deixar-lo en un dels hotels amb punt de recàrrega que trobareu a la imatge de sota i anar a menjar un dels famosos arrossos del Garraf.

Després de fer la digestió és el moment perfecte de posar a prova el vehicle elèctric a les corbes del Garraf. Allà podreu provar el fre motor – més acurat que el d’un cotxe amb marxes – i fascinar-vos amb el fet que només sentireu el soroll de la vibració de les rodes contra el paviment.

Qui ha dit que les platges del Baix Llobregat són avorrides? Us proposem que li doneu un cop d’ull a la platja del Prat. Per arribar-hi és millor entrar al casc urbà, i des d’allà agafar la carretera de la Bunyola que porta fins a la platja. Aquell és un bon indret per poder veure la posta de sol mentre es veuen els avions que s’enlairen i aterren a l’aeroport del Prat mentre estàs en un dels xiringuitos a peu de sorra.

Platja del Remolar, El Prat del Llobregat
Platja del Remolar, El Prat del Llobregat

La setmana que ve continuarem el viatge des de Barcelona fins al Cap de Creus… i més enllà!

Close Menu