5 GRANS OPCIONS DE MOBILITAT ELÈCTRICA SOBRE DUES RODES A LA CIUTAT DE BARCELONA

5 GRANS OPCIONS DE MOBILITAT ELÈCTRICA SOBRE DUES RODES A LA CIUTAT DE BARCELONA

Quan pensem en mobilitat elèctrica acostumem a imaginar cotxes híbrids o elèctrics. Però els vehicles a dues rodes formen una societat perfecta amb aquest tipus de motors que s’alimenten de Quilovats.

En una ciutat com Barcelona, la moto o la bicicleta elèctrica ens poden solucionar la nostra mobilitat diària, en la que no acostumem a cobrir distancies gaire grans. Son mitjans de transport àgils i còmodes que es poden aparcar a qualsevol lloc. A més, la ciutat comtal gaudeix d’un clima privilegiat la majoria dels dies de l’any. Tots aquets motius, creiem que, son arguments de pes per a que una gran part dels ciutadans de la capital catalana considerin els vehicles elèctrics a dues rodes com el mitja de transport ideal. Te’n resumim les 5 opcions principals.

1. Moto elèctrica. Necessiten molt menys manteniment que els ciclomotors impulsats per benzina i hi ha molts punts de recàrrega en els aparcaments de BSM i alguns al carrer. El consum d’un scooter elèctric és fins a un 80% inferior al d’un escúter de combustió. En una moto convencional de motor de combustió, una conducció de 40 km al dia, durant 5 dies a la setmana (uns 10.400 quilòmetres a l’any) suposa una despesa en gasolina d’uns 800 € anuals. No obstant això, la mateixa distància recorreguda per una moto elèctrica de la mateixa cilindrada costa tot just uns 50€. Parlem d’un estalvi de 750 € a l’any. A més, el motor elèctric ens desplaça sense contaminar i sense fer soroll. En el mercat existeixen models catalans com la Muvi de Torrot o la Mius 4.0 de Riueju. A més les principals 4 marques catalanes han unit esforços per a treure un model conjunt, la Scutum.

2. Motosharing elèctric. Aquest terme anglosaxó es refereix al model que utilitza Bicing en les bicicletes. L’usuari te motos disponibles repartides per Barcelona, n’utilitza una per un determinat temps i la deixa en un altre punt de la ciutat. Un cop aparcada, es guarda el casc en el seu compartiment i et despreocupes del vehicle. El cost es de 0,27 euros per minut, sense tarifes d’apertura ni pagaments mensuals. Una gran alternativa per fer trajectes curts i ràpids per la ciutat comtal. Aquí et deixem l’enllaç de la pàgina web del motosharing de eCooltra.

3. Lloguer de motos elèctriques. Si només necessitem un vehicle alguns dies, o si fins i tot el requerim durant un període indefinit i no volem comprar-ne un de nou. Haurem de tornar a destacar la marca Cooltra. Entre les seves motos de lloguer ens dona sempre la possibilitat d’escollir motos que funcionin amb motor elèctric. A més, ens ofereix dues opcions de tarifa: el típic lloguer per dies o el lloguer a llarg termini. Aquest últim es ideal per tenir la nostra motocicleta durant un temps indefinit i no haver-nos de preocupar del impost de circulació ni del manteniment. Quan ens cansem o ja no requerim el vehicle, el podem retornar sense compromís.

4. Bicicleta elèctrica. Ja ho diu l’últim eslògan de l’Ajuntament de Barcelona: “La bicicleta, el millor invent del món”. Amb una gran varietat al mercat, es poden trobar plegables, modernes, endollables o autorecargables. L’AMB treu regularment ajudes per la compra d’aquest tipus de vehicles.

5. Bicing amb bicicleta elèctrica. Des de fa un temps, els abonats a la plataforma Bicing (impulsada per l’Ajuntament de Barcelona) tenen a la seva disposició bicicletes amb pedaleig assistit. Això significa que el motor elèctric ens ajuda a pedalar evitant que tinguem que fer un sobreesforç. Ens dona un primer impuls al arrancar, ideal si ho fem en pujada, i s’atura quan arribem als 20 km/h. Actualment existeixen 41 estacions amb bicicletes elèctriques del Bicing que aquí podràs trobar. El preu de la tarifa de Bicing es de 47,16 euros l’any, és quasi el mateix que paguem per cinc T-10 que suposen només un mes de transport públic.

Amb totes aquestes opcions utilitzes un vehicle 100% zero emissions, amb zero decibels de contaminació acústica, son molt bones possibilitats per estalviar en benzina i son vehicles facilíssims d’aparcar.

Close Menu